2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Erasmus Programı kapsamında Polonya’da eğitim alan öğrencilerimizden Kadir Yaşlı bizlerle deneyimlerini paylaştı

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Erasmus Programı kapsamında Polonya’da eğitim alan öğrencilerimizden Kadir Yaşlı bizlerle deneyimlerini paylaştı:

 

 

 

Merhaba,

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Erasmus Programı sayesinde Polonyada eğitim alma şansı elde ettim. Orda kaldığım süre zarfında birkaç ülkeyi gezip görme fırsatım da oldu. Gezdiğim ülkeler arasında en çok ilgi çeken ülke Çek Cumhuriyeti oldu. Erasmus Programı dahilinde Polonya’nın güneyinde bulunan Kielce adında bir şehirde kaldım.

Gezdiğim ve eğitim aldığım ülkelerde birçok farklı kültür ve geleneği tanıyarak ve yaşayarak eşsiz deneyimler edinip unutulmaz anılar biriktirdim. Her kültürden farklı insanlarla tanışma ve kaynaşma fırsatı buldum. Bu sayede çok değerli arkadaşlar edinip dostluklar kurdum. Mütercim-Tercümanlık bölümünden mezun olan birisi olarak, mesleki kariyerim açısından çok önemli olan İngilizce seviyemi ileri düzeye taşıdım. Katıldığım derslerdeki süre içerisinde konuşma ve yazma becerilerimin geliştiğini fark ettim.  

Elbette daha yazılacak pek çok eşsiz deneyimlerim ve bana ve mesleğime olan katkıları var. Bölümümdeki diğer arkadaşlarımın da bu tecrübeleri edinmelerini ve farklı kültürleri deneyimleyerek başka bir ülkede eğitimlerini harmanlamalarını tavsiye ediyorum. Elinizden geldiğince Erasmus programının sunduğu bu fırsatı değerlendirerek gitmeye çalışmanızı ve gençliğinizin en güzel yıllarını dopdolu anılar yaşayarak geçirmenizi temenni ediyorum. Çünkü ileride belki de böyle bir fırsatımız olmayacaktır.

 

Sevgiler.

Kadir Yaşlı

 

Mütercim- Tercümanlık (İngilizce) bölümü öğrencisi

 

 

 

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Erasmus Programı kapsamında Polonya’da eğitim alan öğrencilerimizden Kadir Yaşlı’nın bizlerle paylaştığı fotoğraf galerisini görmek için BAKINIZ.

Dr. Öğr. Üyesi HACER ÇİFTSÜREN /
Yabancı Diller Yüksekokulu
11.8.2022